Anzyz

Startet som et hobbyprosjekt – nå skal de satse globalt

Teknologiselskapet Anzyz Technologies AS har blitt så store, at de vokste ut av sine lokaler i Jon Lilletuns vei. Nå er de på plass i Bark Silas’ vei. Et vekstselskap, med en spennende forhistorie.

Tirsdag ettermiddag kunne de ansatte og styret i teknologiselskapet invitere ordfører Beate Skretting (H) og pressen, til formell åpning av de nye lokalene i Bark Silas’ vei. Samtidig fortalte Anzyz-staben om bedriftens forhistorie, og framtidsplaner. En av dem som har blitt med på eventyret, er tidligere Ericsson-ansatte Magrete Kollstrand. Hun har i halvannet år jobbet som prosjektleder for vekstbedriften, og har før dagens jobb, arbeidet ved AS Nymo i Vikkilen.

– Spennende

– Etter å ha utdannet meg som ingeniør i 1991, begynte jeg på slutten av 1990-tallet ved Ericsson. Da de la ned i Grimstad, har ferden blant annet ført meg innom Subsea7 og Nymo, før jeg for halvannet år siden begynte i Anzyz, forteller Kollstrand.

– Det er veldig spennende å jobbe som prosjektleder i en bedrift som er relativt ny, og som opplever en så stor vekst som det vi gjør. Å planlegge prosjekter fra starten av, få med de rette folkene på laget, og forme prosjekter, er veldig interessant. Kunstig intelligens er jo ganske forskjellig fra det jeg jobbet med ved Ericsson, som blant annet var software, legger hun til.

– Vi samarbeider mye med Universitet og Campus Grimstad, hvor hovedeier og gründer Ole-Christoffer Granmo jobber. Så Universitetet er viktig for Anzyz med tanke på rekruttering, påpeker Kollstrand, før ordfører Beate Skretting (H) skulle foreta den offisielle åpningen av de nye lokalene.

– Knoppskyting

– Å markere at en bedrift er i vekst og dermed utvider ved å flytte inn nye lokaler er alltid veldig hyggelig. Og vi er utrolig glade for at dere ønsker å vokse og utvikle virksomheten deres her i Grimstad, og dermed også synliggjør noe av det som vi er så stolte av ved å være en universitetsby. For knoppskyting av virksomheter rundt miljøet på Campus utgjør en enorm merverdi av det å ha et Universitet i Grimstad. Med miljøer som CAIR og Anzyz Technologies AS, så viser det hvordan Campus Grimstad er et teknologisk kraftsenter. Ikke bare på Sørlandet og i Norge, men som også markerer seg i verden, sier Skretting.

– At bedrifter etableres i tilknytning til campus, vokser og etablerer seg rundt om i kommunen, og dermed er med på å spre kompetansemiljøet som Universitetet representerer, og bygge det opp med kompetansebyen Grimstad som utgangspunkt, er veldig bra. Dere er også med på å trekke campus-miljøet nærmere sentrum med deres valg av lokalitet, og det er helt i tråd med de ønsker som ligger for utviklingen av universitetsbyen vår, nettopp det å knytte universitetet og byen tettere sammen, sier ordføreren videre. – Vi er stolte av å ha slike virksomheter i Grimstad kommune, påpeker Skretting.

– Sideprosjekt

– Anzyz ser på helse samt offshorenæringen, som store potensielle markeder fremover. Men det vi har oppnådd, og ser for oss av vekst, hadde ikke vært mulig uten de ansatte. Nå er vi 15 ansatte, og jobber med å rekruttere flere personer. Vårt mål er å bli markedsledere, og satser derfor globalt, sier daglig leder Kristian Hernes.

– For meg har det vært fantastisk å se utviklingen til Anzyz over de åtte årene som ergått, siden alt startet som et sideprosjekt. Å utvikle algoritmer for kunstig intelligens (AI), som analyserer tekst, takler alle typer språk, og forskjellige fagområder, er jo krevende, sier gründer og hovedeier, Ole-Christoffer Granmo. Han jobber til daglig som professor ved institutt for teknologi, og er leder for AI-forskningen ved Universitetet i Agder, Campus Grimstad.

– Faktisk begynte jeg med kunstig intelligens da jeg fikk min første datamaskin, før dette ble til mitt utdanningsløp og siden karriere. Som Kristian sa, så er vi ikke i tvil om at Anzyz er et selskap som har teknologi med et stort potensial. I dag er jeg stolt av hvordan min «baby» har utviklet seg, erkjenner professor Granmo.

Explore more